Over de eigenwijze nasi van The Friezinn

Tussen 1990 en 2020 was The Friezinn een andere plek. Kleiner, later werd het wat groter. En: er was Indisch eten. Je kon hier in de Westhoek dertig jaar Indisch eten.


Sinds de start van Waddenherberg The Friezinn hebben we vooral gekeken naar de Noordzeecultuur, eten en recepten uit landen als Ierland, Schotland, IJsland, België……. en Fryslân! Altijd met lokale producten. Én met het seizoen mee eten. En dan kan gemakkelijk en verrassend lekker op dit bijzondere stukje Fryslân, ’t Bildt!

Bij het naderende afscheid van herbergier Douwe Gerlof presenteren we deze herfst – als herinnering van de Indische jaren – een ‘eigenwijze nasi’. Gemaakt met lokale ingrediënten, gezond en met een Oosterse knipoog. Een gerechtje waar je blij van wordt! 

We vervangen de rijst door 'naakte haver' (dit is lokaal en Glutenvrij en erg voedzaam) afkomstig van Bianca van den Bosch uit Holwert

Het vlees is van een lokale varkenshoudster Veronica, die ze scharrelend houdt. Haar bedrijf De Fryske Baarch is op 2 km van The Friezinn op de Hoarnestreek

Net als de komkommers, paprika’s en wortels van regeneratieve boer Jurre uit Âlde Leije.

De satésaus is van Kollumer zoete erwt, een vergeten groente.




Reacties