Onbekenden zijn nieuwe vrienden


Foto: Piet Douma PDFGrafie

Als je 3 jaar bezig bent met het bemachtigen van een pand voor je nieuwe horecazaak, dan moet je wel een enorme drive hebben. Douwe Gerlof Heeringa is sinds 31 juli de trotse eigenaar van Waddenherberg The Friezinn in Westhoek. Een prachtige locatie aan de waddendijk.

Er moest enorm veel gebeuren om het pand om te toveren tot de horecazaak die het nu is. Vroeger zat namelijk in dit pand Gaya Indonesia, een pand met een café en een winkel met Indonesische producten. Douwe Gerlof heeft drie jaar lang kunnen nadenken over het concept voor deze locatie, hij wist eigenlijk meteen dat het een waddenherberg moest worden. Hij heeft hierbij voor de inrichting gekeken naar landen als Schotland en Ierland, ook heeft hij gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Hiermee wou hij de Waddenzee al laten beginnen voor de dijk.

Voor de keuken is ook inspiratie opgedaan naar de Ierse/Schotse keuken, dan moet je niet denken aan de simpele fish and chips maar naar gerechten met een knipoog naar deze keukens . Douwe Gerlof wou hierbij graag streekgebonden werken. Bijna alle leveranciers komen uit een straal van 5 kilometer rondom de herberg. Douwe Gerlof vindt het belangrijk om “gastheer van de omgeving” te zijn met zijn waddenherberg.

In coronatijd staat Douwe Gerlof niet stil, zo heeft hij plannen voor een “busjescamping”. Hier wil hij een plek creëren waar mensen enkele nachten komen overnachten en willen genieten van de donkere omgeving. “Het enige licht is straks het kampvuur”. Ook wil hij wandelaars van het Jabikspaad herbergen, een wandelroute van ongeveer 130 kilometer.

Douwe Gerlof hoopt zo snel mogelijk weer gasten te kunnen ontvangen in zijn Waddenherberg The Friezinn. Hij hoop dat snel weer “onbekenden vrienden worden” in de herberg. Tot die tijd moeten zijn gasten het doen met afhaalgerechten.

Reacties